Trafik kazalarında kaybedilen canlar, yaralanan bedenler hepimizi üzüyor. Kazaya maruz kalan küçücük bir çocuksa üzüntü ve vicdan azabımız daha da artıyor. Küçük önlemlerin, büyük üzüntülerin önüne geçtiğini unutmayalım.
Trafik kazalarında kaybedilen canlar, yaralanan bedenler hepimizi üzüyor. Kazaya maruz kalan küçücük bir çocuksa üzüntü ve vicdan azabımız daha da artıyor. Küçük önlemlerin, büyük üzüntülerin önüne geçtiğini unutmayalım. Bütün sürücüler başta kendisi olmak üzere, beraberindekilerin, hatta trafikte olan yaya ve araçların güvenliğinden sorumlu olduğunu aklından çıkarmamalı.
HER ZAMAN DİKKAT EDİN
■ Güvenlik önlemlerinizi almadan trafiğe çıkmayın.
■ Emniyet kemerlerinizin takılı olduğundan emin olun.
■ Trafikte oyun olmayacağını aklınızdan çıkarmayın. Küçük çocuğunuz kucağınızda direksiyona oturmayın.
■ Trafik kurallarına uyun. Çocuklarınızın rol modeli olduğunuzu unutmayın.
■ Emniyet şeridi sadece acil durumlar içindir, aklınızdan çıkarmayın.
İŞTE YAPMANIZ GEREKENLER
■ 2 yaşına kadar tüm çocuklar, çocuk araç koltuğunda emniyet kemeri bağlı ve sadece arkaya bakar şekilde oturtulmalıdır. Birçok üretici yeni ürettikleri çocuk araç koltuklarında ağırlık düzenlemesi yaptı ve arkaya bakan modellerin ölçülerini 8.5 kilodan 14.5 kiloya değiştirdi.
■ 2 yaşın üzerindeki okul öncesi çocuklar, çocuk araç koltuğunda öne bakar şekilde ve mutlaka emniyet kemeri bağlı olarak oturturmalı.
■ Okul çağında ve boyu 145 santimetreden kısa olanlar güçlendirilmiş araç koltuğunda, emniyet kemeri bağlı ve öne bakar şekilde oturtulmalı.
■ Gelişimini tamamlamış 13 yaşından büyük çocuklar, boyları 1.45’ten uzun olmak kaydı ile emniyet kemeri bağlı olarak araçlarda ön koltukta da oturabilir.
■ Arkaya dönük çocuk araç koltukları, ön yolcu hava yastığına sahip araçların ön koltuğuna asla yerleştirilmemelidir.
■ Çocuk araç koltuğu alırken eski üretimleri, uzun süre satılmamış, özelliklerini yitirmiş koltukları almayın. Pahalı olan her zaman iyi demek değildir. Güvenlik önlemlerini sağlayan, sağlıklı ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olmalarına dikkat edin.
Bu kategorideki diğer yazılar
İlgili İçerikler
- Minik yaramazın gözleri bozulmasın
- Küçük dahi için 5 kural
- Bebekle uçuşa hazır mısınız?
- Kardeş kıskançlığı ile nasıl baş edilir? Kardeş kıskançlığına neler davetiye çıkarır? Kardeş kıskançlığını önlemek için anne babalar nelere dikkat etmeli?
- Çikolata gibi vitamin
- Minik yaramaz güneş görsün derken
- Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?
- Çocuklara Sorumluluk Bilinci Nasıl Kazandırılır?
- Çocuklar niçin vitamin kullanmalı?
- Çocuğunuza Söylediğinizle Duygunuz Bir Olsun